ANWB introduceert nieuwe Winterbandentest 2014

All season banden scoren slecht

Banden worden in hun specialisme steeds beter. Dat blijkt ook weer uit de Winterbandentest 2014: een goede winterband is onverslaanbaar in winterse omstandigheden. Net zoals een goede zomerband dat onder zomerse omstandigheden is. Maar goede winterbanden scoren bij hogere temperaturen duidelijk slechter dan goede zomerbanden. All seasonbanden scoren in alle gevallen slechter dan de specialisten.

In Nederland (vlakke wegen, relatief milde temperaturen) doen all seasonbanden het onder winterse omstandigheden nog vrij aardig. Vooral de zijdelingse grip, nodig op bijvoorbeeld bochtige trajecten, blijft duidelijk achter. In wintersportgebieden waar je veel te maken hebt met hellende en bochtige wegen, wordt het gebruik van de all seasonband dan ook afgeraden. Vooral in de zomer zijn de prestaties van all seasonbanden slechter. Bij hoge temperaturen reageren de banden onvoorspelbaar en kunnen daardoor zelfs onveilig zijn.

In Nederland kan de all seasonband een oplossing zijn voor een tweede auto die ook ’s winters wordt gebruikt, maar niet meegaat op vakanties. Wel adviseert de ANWB de rijstijl (snelheid en volgafstand) aan te passen. Het veiligste is het toch om in de winter winterbanden te monteren en die na de winter weer om te wisselen voor een set goede zomerbanden.

Winterbandentest 2014: welke banden

De winterbanden zijn dit jaar getest in de maten 175/65 R 14T en 195/65 R 15T. In die laatste maat hebben we ook een aantal all seasonbanden getest. De all seasonbanden hebben ook meegedraaid in de meest recente zomerbandentest, zodat de resultaten nu compleet zijn.

Die kleinste maat 175/65 R 14T zit onder moderne kleine stadsauto’s zoals de Fiat 500, Renault Twingo en Volkswagen Up! en iets grotere (en soms ook oudere) modellen als de Citroën C3, Ford Fiesta of Toyota Yaris. Bandenmaat 195/65 R 15T wordt vaak gebruikt bij compacte middenklassers als Ford Focus, Opel Astra, Seat Leon en Volkswagen Golf en wat oudere middenklassers als Audi A4 en BMW 3-serie. Ook onder MPV’s zoals de Opel Zafira en de Volkswagen Touran vinden we deze maat.

Voor de winterbandentest hebben we bewust gekozen voor banden met een T snelheidscodering (tot 190 km), omdat onze ervaring is dat de grip in de sneeuw afneemt bij banden met een hogere snelheidscodering. De ANWB raadt aan om voor winterbanden maximaal voor snelheidscodering H (tot 210 km/h) te kiezen. Die H snelheidscodering hebben we gekozen voor de geteste all seasonbanden.

De winterbandentest 2014; zo zijn we te werk gegaan

Zoal elk jaar, zijn ook voor de winterbandentest 2014 alle testbanden anoniem ingekocht bij verschillende bandenhandelaren. Zo voorkomen we dat we ‘geprepareerde’ of ‘speciale’ banden krijgen. En weten we zeker dat de banden die we in de Winterbandentest 2014 testen, identiek zijn aan de winterbanden die je in de winkel koopt.

Er is getest op de volgende onderdelen:

•    Grip op droog wegdek
•    Grip op nat wegdek

•    Grip op sneeuw
•    Grip op ijs
•    Slijtvastheid
•    Geluidsproductie
•    Verbruik
•    Duurzaamheid

In het eindoordeel van, en de aanbeveling over een band laten we de onderlinge samenhang van deze eigenschappen meewegen. Een band verdient alleen het predicaat ‘zeer aan te raden’ als is vastgesteld dat alle eigenschappen van hoog niveau zijn.
De eigenschappen van een band zijn in principe strijdig. Zo gaat het verbeteren van de grip bijvoorbeeld ten koste van de slijtvastheid (kijk maar naar Formule 1-banden: fantastische grip maar slechts voor 15 rondjes). In de Winterbandentest beoordelen wij hoe goed een fabrikant erin geslaagd is een veilig en duurzaam compromis te vinden.

All seasonbanden

Naast zomer- en winterbanden zijn er ook all seasonbanden – banden dus die zowel zomerband- als winterbandeigenschappen bezitten. Dit jaar hebben we in de zomerbandentest en deze winterbandentest in één testmaat (195/65 R15T) ook een aantal van deze banden getest. Vanwege de compromissen in eigenschappen hebben deze banden tekortkomingen ten opzichte van de specialisten voor zomer en winter.
Zolang de wegen vlak zijn is er met all seasonbanden redelijk veilig op sneeuw te rijden. Maar op hellende of bochtige wegen zal  de tractie al gauw tekort schieten. Wegrijden vanuit stilstand wordt dan lastig. Ook de zijdelingse grip blijft vergeleken met de gemiddelde winterband, achter op bochtige besneeuwde wegen. Niet geschikt voor de wintersport dus.

In de zomer blijven de prestaties van all seasonbanden ook achter bij de specialist voor dat jaargetijde, de zomerband. Bij temperaturen boven de 25 graden en onder de -10 graden nemen de prestaties snel af. De veiligste combinatie is toch zomerbanden in de zomer, winterbanden in de winter.

ANWB adviseert winterbanden

De ANWB adviseert iedereen die de auto in de winter dagelijks gebruikt en/of op wintersport gaat, te kiezen voor winterbanden. Winterbanden bieden betere grip door een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel. Daardoor presteren ze optimaal in het winterseizoen. Daarnaast zijn winterbanden in veel landen verplicht tijdens de winter of bij winterse omstandigheden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.