Tips voor de beste reisverzekering voor de wintersportvakantie

Wintersporten is hartstikke leuk. Maar soms schuilt een ongeluk in een klein hoekje. Hiervoor is het nuttig om een goede wintersport verzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van wintersportverzekeringen is het goed oppassen geblazen.

De wintersportdekking van een reisverzekering vergoedt onder andere de kosten als je van een berg gehaald moet worden door de reddingsdiensten. Het vergoedt ook een eventueel noodzakelijke repatriëring en medische kosten. Daarnaast verzeker je jouw wintersportuitrusting, skipas, skihuur en lessen.

Europeesche verzekeringen en Centraal beheer bieden goeden wintersportverzekeringen.

6 tips om de juiste reisverzekering te vinden

Een reisverzekering is een noodzakelijke en waardevolle verzekering, maar er is veel keus en verzekeraars bieden u volop mogelijkheden. Het is dan ook niet altijd makkelijk de juiste reisverzekering te vinden.

Hieronder kun je meer informatie lezen om de juiste reisverzekering te kiezen.

1. Reisgedrag
U heeft de keus uit twee soorten reisverzekeringen: kortlopend en doorlopend.

Vroeger sloot iedereen kortlopende reisverzekeringen voor één vakantie, maar omdat steeds meer Nederlanders vaker op vakantie of een weekendje weg gaan, heeft inmiddels driekwart van de mensen een doorlopende reisverzekering.

Stelregel is dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is wanneer u meer dan één keer per jaar op vakantie gaat. Of één keer langer dan twee of drie weken (afhankelijk van bestemming en gezinssituatie).

2. Bestemming
Er wordt bij reisverzekeringen een onderscheid gemaakt tussen Europa en werelddekking. Gaat u altijd in Europa op vakantie dan is deze dekking het voordeligst. Deze bieden reisverzekeraars standaard.

3. Reisduur

De maximale aaneengesloten reisduur is aan voorwaarden gebonden. Deze reisduur is meestal 45 of 60 dagen. Dit is dus ruim voldoende voor 99% van de reizigers.

De rest kan de duur uitbreiden of daarvoor een globetrotter reisverzekering afsluiten. Dit is een verzekering voor één reis en ontwikkeld voor wereldreizigers, stagiairs en studenten.

4. Aanvullende dekking
Een reisverzekering is een zogenaamde pakketverzekering die bestaat uit verschillende modules. Modules die de meeste mensen ook voor thuis hebben, maar deze zijn niet of slechts beperkt geldig in het buitenland. Denk hierbij aan ongevallen, aansprakelijkheid en medische kosten.

Advies is om uw huidige verzekeringen goed te checken op buitenlanddekking of op zeker te spelen met een uitgebreide comfortabele dekking.

De modules hulpverlening, bagage en annulering zijn specifiek voor een reisverzekering.

5. Sportieve activiteiten
Veel recreatieve sporten zoals fietsen of schaatsen zijn vaak standaard meeverzekerd. Maar als vakantie in het teken staat van sport, meestal wintersport, is een aanvullende dekking nodig.

Zeker in dit geval zijn ook de modules ongevallen en medische kosten zeer sterk aan te bevelen.

6. Dubbele dekking
Heb je een volledige casco autoverzekering, dan is vaak autohulp in het buitenland al verzekerd, maar doorgaans niet de kosten van autohuur, die wel gedekt zijn op een reisverzekering;

Als je auto jonger is dan drie jaar, wordt autohulp vaak geboden door de dealers.

Voor meer informatie kijk je op http://www.reisverzekeringvergelijking.nl/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.