Op weg naar wintersport de file vermijden naar Oostenrijk?

Let dan op welke drukke snelwegen je moet vermijden om minder of geen files tegen te komen.

Wintersporters moeten vooral zaterdag 19 februari rekening houden met vertraging in het zuiden van Duitsland en in de Alpen.

Voor ongeveer 750.000 Nederlanders begint vrijdag 18 februari de voorjaarsvakantie. Iets meer dan de helft vertrekt voor een (ski-)vakantie naar het buitenland. Niet alleen wij Nederlanders maar ook wintersporters uit de buurlanden reizen naar de skigebieden in de Alpen.

Duitsland
Het verkeer in Zuid-Duitsland krijgt vrijdagmiddag en zaterdag te maken met lange files. Die staan vooral op de A3 Frankfurt – Neurenberg, de A8 München – Salzburg en de A9 Neurenberg – München. Ook bij de grensovergangen Füssen en Kiefersfelden loopt het verkeer vast.

Oostenrijk en Zwitserland
In Oostenrijk en Zwitserland zijn de knelpunten de Tauerntunnel in de A10 Salzburg – Villach en de A12 tussen Kufstein en Innsbruck.

De Zwitsers verwachten de grootste drukte op de A1/A3 in de omgeving van Zürich, de A2 Bazel – St. Gotthardtunnel, bij knooppunt Härkingen en voor de St. Gotthardtunnel. Wachttijden bij de stations van de Furka-, Lötschberg- en Vereina-autotrein zijn niet te voorkomen. Na 15.00 uur ’s middags neemt de drukte af.
Files in Duitsland
Frankrijk
De Franse politie waarschuwt voor oponthoud op de wegen naar de wintersportplaatsen in de Franse Alpen. Vanwege de wisseling bij de vakantieaccommodaties zijn er zaterdag veel wintersporters onderweg. Dat levert op de toegangsroutes in beide richtingen files op. De knelpunten zijn de A40 Mâcon – Genève en de A43 Lyon – Chambéry – Albertville. Bron

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.