Oostenrijk populairste wintersportbestemming

Oostenrijk nog steeds populairste wintersportbestemming

Oostenrijk is nog altijd de populairste wintersportbestemming voor Nederlanders. Frankrijk en Duitsland scoren respectievelijk de tweede en derde plaats als het gaat om populariteit.

Oostenrijk biedt de beste après-ski mogelijkheden en scoort ook het hoogst op kindvriendelijkheid. In Frankrijk zijn de meest uitdagende pistes te vinden, terwijl beginnende skiërs in Duitsland goed af zijn.
De grootste wintersportlanden hebben afgelopen jaar hun kwaliteit sterk verbeterd. Zo concludeert vakantiebeoordelingssite Zoover na uitgebreid onderzoek.
De vakantiebeoordelingssite zette ruim 35.000 beoordelingen van wintersporters op een rij. De uitkomst was dat Nederlanders de wintersport in Oostenrijk gemiddeld nog steeds het best waarderen. Men is met name tevreden over de après-ski mogelijkheden, de prijs-kwaliteit verhouding, de kindvriendelijkheid van skigebieden en mogelijkheden voor gevorderden.
Na Oostenrijk en Duitsland scoort Zwitserland gemiddeld zeer goed als wintersportbestemming in de totaalranglijst, vooral bij gevorderden.

Veel afwisseling in Frankrijk
De Franse skigebieden bieden de meeste uitdaging voor gevorderden. De vaak grote gebieden met meer dan 300 kilometer piste staan garant voor veel afwisselende afdalingen. Op de eerste plaats staat het aaneengesloten skigebied van Tignes en Val d’Isère, Espace Killy, vanwege de grote hoeveelheid pistes. Het bij Nederlanders zeer populaire Les Trois Vallées met Val Thorens als belangrijkste plaats bekleedt de tweede plaats. Het Oostenrijkse Ischgl maakt de top-3 compleet.
Ischgl beste après-ski
Nederlanders zijn het meest te spreken over de après-ski in Oostenrijk. In de top-10 vinden we dan ook alleen maar Oostenrijkse plaatsen. Ischgl komt als nummer één bestemming uit de bus. De après-ski wordt door de Zoover-bezoekers dan ook gewaardeerd met gemiddeld een 9,1. Saalbach-Hinterglemm en Obertauern completeren de top 3 met elk een 8.7. De Franse après-ski wordt minder goed beoordeeld maar plaatsen als Val Thorens doen met een 7,7 nog prima mee. Ten opzichte van 2010 is de top-3 onveranderd.

Afstand tot piste belangrijk

Wintersporters verblijven het liefst in een appartement. Bij de keuze voor de juiste accommodaties is de afstand tot de piste het belangrijkste selectiecriterium.
In volgorde van belangrijkheid:
1. Afstand tot de piste
2. Sfeervolle accommodatie/ plaats
3. Aantal kilometers piste
4. Gletsjer in de buurt / sneeuwzekerheid
5. Voldoende ruimte in je accommodatie
6. Voldoende stoeltjesliften versus sleepliften
7. Dichtbij uitgaansgelegenheden

Vliegtuig steeds populairder
Uit het Zoover onderzoek blijkt verder dat we het liefst met de auto op wintersport gaan. Het aantal personen dat met het vliegtuig naar de wintersportbestemming reist, groeit echter flink. Op de derde plaats staat de bus.

Bron:telegraaf.nl

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.