Skihelm test 2010: Wat is de beste skihelm die nu te koop is?

ADAC, de Duitse ANWB, heeft 16 Skihelmen getest. Conclusie: ook voor weinig geld bieden de helmen veel bescherming. Uiteraard kan je een skihelm ook als snowboardhelm gebruiken.

Tijdens de wintersport is er niet alleen de dreiging dat je een been breekt: ongeveer 85 procent van alle tragische traumatisch hersenletsel kan worden voorkomen met een helm. Een goede helm moet in ieder geval een stabiele schelp, een schokabsorberende interieur en een goede pasvorm hebben.

Skihelm bron:www.telegraph.co.uk/

De ADAC-product testers hebben 16 wintersporthelmen onderzocht. Met een positief resultaat: Voor 13 helmen (€49 – €169) is er de ADAC Rating goed.

De prijs is niet een kwaliteitsindicator

Wat zou het belangrijkste kenmerk van een helm moeten zijn? Natuurlijk, veiligheid op de eerste plaats- maar ook comfort en kwaliteit zijn belangrijk. Helmen die tekortkomingen hebben qua veiligheid kunnen geen goede ADAC uitspraak krijgen. Daarom heeft de meest comfortabele, maar daardoor ook degene met de minste demping en duurste model (€189) Seam een voldoende gekregen. Sinner en Spyne Flex Cebe krijgen een voldoende alhoewel ze niet goed scoorden op comfort en technische kenmerken.

Toch waren de ADAC technici over het algemeen tevreden: hoewel er geen een van de 16 skihelmen een uitstekende beoordeling kregen, waren er toch ten minste 13 wintersporthelmen met een goede beoordeling.

Skihelmen test 2010

De eerste plaats wordt aangevoerd door het HEAD Sensor met een prijs van €149 een van de duurdere modellen. Met opmerkelijk lage kosten eindigt de Cratoni met €99. Een echte tip is de skihelm van GPR RS: voor slechts €49, overtuigde hij de testers op alles behalve de ventilatie.

Welke helmen zijn er getest:
HEAD Sensor, Salomon Impact Custom Air, Cratoni Reflex, Casco SP-5.1, Alpina Cybric, Smith Variant, GPR Cultus RS, Bollé B-Style Soft, CARRERA Airmatic, Salewa Xenon, Uvex X-Ride Air, Walser Kronos II, Red Mutiny, Sinner Empire, Giro Seam 1, Cébé Spyner Flex

bron

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.