Steilste skipistes in Europa

Pistes alleen geschikt voor de vergevorderden

Steile skipistes oefenen een grote aantrekkingskracht op de echt geoefende skiërs uit. Vaak kun je er snelheden halen die elders niet mogelijk zijn. Maar natuurlijk is een afdaling van een dergelijke piste niet voor iedereen geschikt. Je moet echt heel goed kunnen skiën, wil je je aan een afdaling van een van de vijf onderstaande pistes beginnen.

1. Langer zug in Lech, Oostenrijk

Lech is niet alleen de wintersportplaats waar onze Koninklijke famile regelmatig gaat skiën, maar er is ook de steilste piste van de Alpen te vinden namelijk de Langer Zug. De Oostenrijkse ‘speedskiër’ Harry Egger heeft hier een snelheidsrecord van 248 km/u gehaald. Overigens staat het huidige wereldrecord met 251 km/u op naam van de Italiaan Simone Origone en werd behaald op de snelle piste van Les Arcs, Frankrijk.

2. Gamsleiten in Obertauern, Oostenrijk

Met een hellingspercentage van 100% op sommige stukken staat de Gamsleiten in Obertauern in Salzburgerland in Oostenrijk op de tweede plaats.

3. Kandahar in Garmisch-Partenkirchen, Duitsland

Op de derde plaats treffen we de Kandahar piste in Garmisch-Patenkirchen in Duitsland aan. Met 92 % wordt deze afdaling wel de ‘vrije val’ genoemd.

4. Die Strei in Kitzbühel, Oostenrijk

Die Streif is een skipiste die begint op 3312 meter hoogte op de Hahnenkamm in de Oostenrijkse wintersportplaats Kitzbühel. De piste kent een hoogteverschil van 860 meter en heeft een hellingspercentage van maximaal 85 % en is bijzonder geliefd bij de professionele skiërs. Ieder jaar in januari worden er ook wedstrijden gehouden.

5. Harakiri in Mayrhofen, Oostenrijk

Een van de bekendste steile skipiste in Oostenrijk draagt de toepasselijke naam Harakiri (het Japanse woord voor ‘zelfmoord’) deze piste heeft een hellingspercentage van gemiddeld 78 %. Deze piste is gelegen in het skigebied Mayrhofen.

Bron: Telegraaf.nl

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.