Wat is een winterband?

Ik vond een nuttig artikel op de site van ANWB met hierin uitleg over wat een winterband eigenlijk is?

Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Daardoor verliezen zomerbanden bij kou de optimale grip op het wegdek. Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en bovendien een ander profiel. Met name onder winterse omstandigheden bij sneeuw en sneeuwmodder presteren winterbanden veel beter dan zomerbanden.

Wat is een winterband?

Een winterband is een band die onder winterse omstandigheden goede grip biedt. Winterbanden zijn dan ook gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden en hebben een grote hoeveelheid lamellen in het profiel. Een indicatie voor wintereigenschappen van een band is het sneeuwvlok symbool. Om het symbool te mogen gebruiken is slechts een remtest (voorzien voor Europa) of een tractietest (standaard in de USA) op sneeuw voorgeschreven. Het symbool geeft slechts het voldoen aan minimale eisen op sneeuw weer.
Bandenprofiel moet wettelijk minimaal 1,6 mm zijn, voor winterbanden wordt tenminste 4 mm aanbevolen.

ANWB winterbandentest
Het gezamenlijke niveau van alle veiligheidsrelevante eigenschappen van een winterband kan alleen in een omvangrijke winterbandentest worden vastgesteld, die alle mogelijke wegcondities (droog, nat, sneeuw, ijs) afdekt. Bij onze winterbandentest kijken we daarnaast nog naar de slijtvastheid, de geluidsproductie, de rolweerstand (verbruik), de hoeveelheid giftige stoffen (PAK’s) die vrijkomen bij slijtage van de banden en beproeven we de banden op hoge snelheid.
Lees de ANWB Winterbandentest 2010 – 2011

All-season banden
Naast winter- en zomerbanden zijn er ook 4-seizoenenbanden (all season). Dit type band is een compromis tussen een zomer- en een winterband. Hij heeft duidelijke voordelen ten opzichte van een zomerband in de winter maar ook duidelijke tekortkomingen ten opzichte van een winterband in de winter. Op hellende wegen met sneeuw zal de grip al gauw tekort schieten, wegrijden vanuit stilstand op een helling wordt dan heel lastig. Dus 4-seizoenenbanden zijn niet geschikt om even een besneeuwde bergpas op en af te rijden maar in een vlak land als Nederland is de 4-seizoenenband wel inzetbaar.

M+S banden
Het symbool M+S banden is niet beschermd. Het bekende M+S logo zegt niets over de pure wintereigenschappen van een moderne band. De betekenis van M+S: modder + sneeuw, stamt nog uit de tijd van de grote blokkenprofielen en gaf de aanpassing van het profiel aan dit soort ondergrond aan. Het M+S logo vindt men op winterbanden, all season banden en soms ook op zomerbanden. Het logo mag naar eigen inzicht van de fabrikant op de band geplaatst worden. Het kan dus gebeuren dat dit logo er alleen maar op staat zodat banden met een lagere snelheidscode gemonteerd kunnen en mogen worden. Het M+S logo alleen zegt dus niets over de wintereigenschappen van een band.

Welke maat
Neem banden in de voorgeschreven (standaard) bandenmaat. Hebt u erg brede banden en grote velgen, kies dan voor de kleinst voorgeschreven bandenmaat met bijbehorende velgen. Bij gladheid geldt een breed contactvlak tussen band en wegdek als een nadeel.

Banden met andere snelheidscodering
Soms worden er (goedkopere) banden aangeboden met een andere snelheidscodering. Bij winterbanden mag een band worden gemonteerd waarvan de maximaal toelaatbare snelheid lager is dan de hoogst haalbare snelheid van de auto. Maar voor Duitsland is het raadzaam dezelfde snelheidscodering te houden als bij uw zomerbanden. Kiest u bij winterbanden tóch voor een lager gecodeerde band? Dan bent u daar verplicht een sticker in het zichtveld van de bestuurder te plakken met daarop de lagere maximumsnelheid van de banden.

bron: ANWB

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.