Wat zijn de beste winterbanden: lees de ANWB Winterbandentest 2010

Wat zijn de beste winterbanden?
ANWB heeft een test gedaan onder alle propulaire winterbanden merken als Michelin, Continental, Pirelli, Dunlop en Uniroyal. Lees hieronder mee over de testresultaten van de winterbanden test.

Lage temperaturen, sneeuw en ijs stellen heel andere eisen aan een band dan een zomerse rit. Om ‘s winters veilig de weg op te kunnen, blijken winterbanden steeds noodzakelijker. Dunlop en Michelin leveren momenteel de beste winterbanden. Dat blijkt uit de winterbandentest, die de ANWB samen met Europese zusterclubs heeft uitgevoerd.

ANWB Winterbandentest 2010

Fabrikanten ontwerpen steeds vaker banden voor een bepaald seizoen, met optimale rijeigenschappen voor in de zomer òf in de winter. Daardoor wordt ook het verschil tussen zomer- en winterbanden groter. Zomerbanden voldoen steeds minder in winterse omstandigheden, waarbij sneeuw of ijs op de weg ligt. Dit hebben veel Nederlanders afgelopen winter zelf kunnen ervaren: minder grip in de bochten, een dubbele remweg, niet weg kunnen rijden bij een groen verkeerslicht of de auto zelfs niet uit een parkeerplaats kunnen krijgen. De winterband werd een zeer gewild artikel en leidde zelfs tot wachtlijsten bij leveranciers.

De ANWB testte in totaal 28 winterbanden in de maten 185/65R15T en 225/45R17H. Die eerste maat past onder veel compacte auto’s zoals de Citroën C3, Opel Corsa en Peugeot 207. De tweede, bredere maat, vinden we terug onder auto’s zoals de BMW 3-serie, Audi A4 en Volvo V50.

ANWB Winterbandentest 2010

Alle banden werden anoniem ingekocht en moesten in de test aan zeer hoge en uiteenlopende eisen voldoen. Er werd getest op droog en nat wegdek, op sneeuw en op ijs. Ook de duurzaamheid bij hoge snelheid en de slijtvastheid zijn bekeken. Naast deze veiligheidscriteria kwamen ook milieuaspecten als brandstofverbruik (rolweerstand), geluidsproductie (in en buiten de auto) en chemische samenstelling (vrijkomen van schadelijke deeltjes) aan bod.

Uitgebreide testresultaten per bandenmaat

Klik hieronder voor meer informatie en alle testresultaten per bandenmaat:

Resultaten winterbandentest 185/65 R 15
Resultaten winterbandentest 225/45 R 17

Bron www.anwb.nl

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.