Winterbandentest 2012 165/70 R14 T

Van de 15 geteste 165/70 R 14T winterbanden bereiken er maar drie het oordeel ‘goed’, negen scoren een ‘redelijk goed’ en één band haalt een ‘matig’. Twee winterbanden zakken door de ondergrens heen, die raden we niet aan.

Top 3 winterbanden maat 165/70 R14 T

Merk/type Adviesprijs Beoordeling
Michelin Alpin A4 €95,- ****
Continental Winter Ctc TS800 €95,- ****
Pirelli W190 Snowcontrol Serie 3 €85,- ****

Zo scoren winterbanden voor stadsauto’s (bandenmaat 165/70 R14 T)

De 3 ‘goede’ banden laten prima afgestemde prestaties zien op alle testonderdelen, al liggen de accenten per band net iets anders.

Zo overtuigt de Michelin Alpin A4 met de beste rapportcijfers op droog wegdek en voorslijtvastheid. De Continental ContiWinterContact TS800 heeft de topscore opsneeuw neergezet. De Pirelli Winter 190 Snowcontrol Serie 3 was op geen enkel testonderdeel de beste, maar heeft ook nergens tekortkomingen.

Runners-up bij de 165/70 R14 T

Vijf banden vertonen op droog wegdek lichte tekortkomingen. Voor de Barum, Sava, Marshal en Vredestein bleek dit de enige zwakkere plek.

Twee derde van het testveld laat op nat wegdek geen tekortkomingen zien. Drie banden hebben slechts lichte tekortkomingen op het nat.

Verliezers bij de 165/70 R14 T

Twee winterbanden, van Effiplus en Premiorri, zakken door de ondergrens. Bij remmen vanaf 80 km/h hebben deze band zo’n 12 meter langere remweg dan de Continental, die de kortste remweg heeft. Anders gezegd: een auto heeft met deze banden nog een restsnelheid van zo’n 40 km/h als een auto met Continentals al stil staat.

Resultaten op verschillende ondergronden

De beste score in de 165/70 R14 T-klasse op nat wegdek is van de Goodyear UltraGrip 8, dankzij een korte remweg, een zeer goede weerstand tegen aquaplaning en een zeer goede zijdelingse grip.

De GT Radial is vanwege duidelijke tekortkomingen op sneeuw afgewaardeerd tot 2 sterren. Vooral het gebrek aan tractie voorkomt een betere beoordeling. Net als vorig jaar wordt de Goodyear UltraGrip 8 in een kleine bandenmaat afgewaardeerd tot 3-sterren, door lichte tekortkomingen op sneeuw. Ook toen ging het vooral om het tekortschieten van de zijdelingse grip tijdens het op- en afrijden van de besneeuwde bergpas.Op sneeuw kunnen 9 van de 15 geteste banden met goede prestaties overtuigen. Continental heeft gemeten over alle onderdelen in de sneeuw (remmen, tractie, zijdelingse grip) het best gescoord. De Semperit bedwingt de bergpas (waar vooral zijdelingse grip belangrijk is) het gemakkelijkst.

Op ijs zijn de verschillen niet zo groot, alleen Firestone, GT Radial, Effiplus en Premiorri blijven wat achter. Extra zachte winterbanden – Nordic Tires – uit Scandinavië scoren daar zo’n 15% hoger, maar die doen het op het minder gladde ijs in de landen van herkomst nog weer stukken beter.

Slijtvastheid in de 165/70 R14 T-klasse

Zoals zo vaak scoort Michelin het beste op het onderdeel slijtvastheid en deze band is dus bij uitstek geschikt voor veelrijders. De Semperit en de Dunlop hebben tekortkomingen op dit onderdeel, met deze banden is het einde in zicht na de helft van de kilometers die de Michelin mee gaat.

Voor mensen die maar weinig rijden is een slijtvastheid als die van de Michelin niet nodig. Bij 6.000 km per jaar op winterbanden komt het eind van het profiel pas na 10 jaar in zicht. Dit is te lang, de veroudering van de band (uitdroging van het rubber) gaat dan een rol spelen en de band moet al eerder vervangen worden.

Winterbanden maat 165/70R14 T voor welke auto’s?

Afhankelijk van modeljaar, motorisering en uitrusting kunnen winterbanden maat 165/70 R14 T voorkomen bij de volgende auto’s:

Citroën C3 Opel Agila Skoda Fabia VW Fox
Fiat Panda, Punto Peugeot Partner Subaru G3X Justy VW Polo
Lancia Ypsilon Renault Kangoo Suzuki Splash, Swift, Ignis VW Up!
Nissan Micra Seat Ibiza, Cordoba Toyota Yaris

bron: anwb.nl

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.