Ook in de zomer drukte op de Europese snelwegen

Zomerdrukte op de weg in Europa 2011

De drukste dag is zaterdag 30 juli (‘zwarte zaterdag’). Ook op zaterdag 6 augustus wordt het zeer druk op de weg.
Op zwarte zaterdag 30 juli wordt topdrukte verwacht met traditiegetrouw honderden kilometers file. Ook het weekend van zaterdag 16 juli is zeer druk, omdat veel Fransen een lang weekend op pad gaan in verband met de nationale feestdag op donderdag de 14e (‘quatorze juillet’).
In het weekend van 30 juli zitten er zowel veel vertrekkende als terugreizende vakantiegangers op de weg. Er staan dan files in zuidelijke en in noordelijke richting.

Het beste is om in de zomermaanden sowieso niet op zaterdag door Frankrijk te reizen. De grootste problemen zijn in Frankrijk te verwachten op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens. Op de zondagen wordt er veel minder drukte verwacht.
De drukste weekenden in Duitsland zijn deze zomer alle weekenden in juli en het eerste weekend én het laatste weekend (terugreizend verkeer) van augustus.
Op de snelwegen, onder meer vanuit Nijmegen en Arnhem naar het zuiden van Duitsland via het Ruhrgebied, krijgt het verkeer vanaf begin juli te maken met stevig fileleed volgens de ADAC (de Duitse zusterclub van de ANWB).

Deze verkeersopstoppingen worden onder meer veroorzaakt door de vele wegwerkzaamheden die de komende maanden op de snelwegen in het Ruhrgebied plaatsvinden en de veertig miljoen Duitsers die in juli kort na elkaar vakantie krijgen.

Zowel in Frankrijk als in Duitsland is het in de zomer niet ongewoon dat er files ontstaan met een lengte van meer dan 50 kilometer. De beste dagen om te reizen zijn vaak donderdag en zondag.

In Oostenrijk zijn de weekends van juli tot en met half augustus het drukst.
In Zwitserland is het drukste weekend dat van vrijdag 29 t/m zondag 31 juli.
In Italië wordt het tijdens het laatste weekend in juli en alle weekends in augustus dringen op de weg. De drukste weekends deze zomer vallen in laatste weekend van juli en het eerste van augustus.

Bron:www.anwb.nl

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.